Stimuliranje timusa dodirom - tapkanjem ili masažom

Kako možemo aktivirati svoj timus i što time dobivamo?

Prvo odredite točku na kojoj se nalazi timus i to tako da pronađete rupicu gdje se spajaju ključne kosti i spustite se 2-3 cm. Šire područje oko ove točke blago i nježno, ali brzo tapkajte jagodicama prstiju, a može i sa stisnutom šakom. Pri tom dišite duboko i svijesno, a možete istovremeno izgovarati neku pozitivnu afirmaciju ili molitvu kao npr. Volim i prihvaćam sebe ili - Zaslužujem sreću, radost i ljubav.

Kod djece i trudnica nije potrebno pojačavati intenzitet tapkanja niti izvoditi masažu, ali kod odraslih je masaža ovog područja slijedeći korak.

Ovu tehniku je najbolje provoditi ujutro u krevetu jer ćete se tako razbuditi i energizirati te tokom dana, ali izbjegavajte stimuliranje timusa prije spavanja kako si ne bi narušili san.

Najbolji rezultati se postižu kad se tapkanje izvodi svakodnevno i to više puta u trajanju od 30 sekundi.

Prema taoističkoj medicini, nakon kratkog tapkanja, treba izvesti energičniju masažu u trajanju od oko 5 minuta, barem jednom dnevno. Masaža se izvodi člankom palca ili jagodicama prstiju i zahvaća cijelo područje prsne kosti. Osobito je važno detaljno izmasirati meko vezivno tkivo između rebara. Na mjestima gdje se javi bol ili nelagoda, treba se dulje zadržati i izmasirati ih s više pozornosti. Ovakvom masažom, timus se prokrvljuje, širi se prostor oko njega, jača na fizičkom nivou, ali se uklanjaju i emocionalne blokade.

Stimulacijom i masažom, timus se pretvara iz stisnute, umorne, uspavane i osušene žlijezde u sočnu i moćnu žlijezdu prepunu snage i energije.

Najbolji pokazatelj da se vaš timus odnosno vaša “točka sreće” aktivirala je kada vas preplave osjećaj radosti i sreće, a tijelom vam prolaze trnci.

 Ako ste bolesni i pod stresom, imate napade panikeanksioznosti, stimulirajte timus nekoliko puta dnevno i vrlo brzo ćete osjetiti poboljšanje.

Redovnim svakodnevnim tapkanjem i masažom timusa postižemo slijedeće dobrobiti:

  • jačanje imuniteta
  • duboko pomlađivanje unutarnjih organa, ali i kože , osobito lica
  • podizanje energetske vibracije i vitalnosti, obnavljanje životne energije
  • uklanjanje strahova i neutraliziranje negativne energije
  • smanjenje stresa odnosno adrenalina i kortizola
  • poboljšani protok kisika
  • postizanje fokusiranosti, energičnosti i optimizma
  • aktiviranje radosti, ljubavi, sreće i voljnog momenta
  • otpuštanje potisnutih emocija u području prsnog koša
  • povezivanje lijeve i desne moždane hemisfere čime se uravnotežuje njihovo funkcioniranje te se jača kreativnost i prisutnost u sadašnjem trenutku

Važnost timusa u taoističkoj medicini

Velika važnost i posvećenost timusu je osobito prisutna u taoističnoj medicini u kojoj su srce i timus povezani i smatra ih se kraljem i kraljicom imunološkog sustava. Tehnike koje se primjenjuju u taoizmu su stare preko 5000 godina i do nedavno su bile brižno čuvane tajne, a  jedna od njih je masaža timusa. Taoistički majstori smatraju da su timus i srce, osim za snažan imunitet, zaslužni i za pomlađivanje  te za zdravu krv kojom neumorno dostavljaju kisik i hranjive tvari svim stanicama i organima. Prema njihovim učanjima, stisnuti i zgnječeni timus i srce u malom prostoru, zbog lošeg držanja, mnogo stresa i brojnih potisnutih emocionalnih blokada, donose prerano starenje i mnogo bora na licu.

Zbog svega navedenog, u taoističkoj medicini se preporuča svakodnevna masaža timusa te vježbe za otvaranje srčanog centra jer jedino dobro prokrvljen timus u optimalnom prostoru donosi zdravlje, ali i duboko pomlađivanje unutarnjih organa, a ono se reflektira sjajem i magnetizmom na licu.

Taoistički majstori prvo postave pitanje: Da li su tvoji timus i srce stisnuti i zgnječeni u malom i skučenom prostoru ili imaju divno kraljevsko prijestolje kao što i zaslužuju?

Timus i srce su povezani s ljubavlju, zahvalnošću, prihvačanjem, radošću te mogučnošću da živimo u sadašnjem trenutku i da znamo u njemu uživati.

Oni nam ujedno pomažu da znamo postaviti zdrave granice i reći STOP ili NE kada je to potrebno. Ovo važi i za viruse i bakterije, ali i za ljude te situacije koji žele ući u naš energetski prostor i hraniti se s njim. Kada je naš timus u optimalnom stanju i prostoru, mi znamo vrlo odlučno, ali ujedno s velikom ljubavlju, zaustaviti ljude koje ne želimo pustiti u svoj fizički i energetski prostor.

Tijekom masaže timusa, ljudi vrlo često plaču što taoistični majstori potiču, jer smatraju da se neisplakane suze okamene i pretvaraju se u blokade.

Stimulirajte i masirajte svoj timus svakodnevno te tako pokrenite sustav samoiscjeljenja i pomlađivanja. Dajte mu na taj način prostor da se poveća, prodiše i procvjeta. Zaštitite svoje fizičko i energetsko tijelo od svih neželjenih upada izvana te prestanite pomagati ljudima koji si ne žele pomoći sami.

FITOLAB portal zdravlja

Zdravlje je za nas uvijek na prvom mjestu – danas je zdravlje vrlo krhko i treba ga čuvati i njegovati. Važno je naglasiti da zdravlje nije odsustvo bolesti već je ono odraz ravnoteže i harmonije unutar bića odnosno stanje tjelesnog, emocionalnog, duševnog i socijalnog blagostanja (Andrija Štampar).

Povezane novosti

Odaberite individualan pristup

Savjetovanje farmaceuta
Personalizirane terapije
Holistički (cjeloviti) pristup zdravlju
Pročitajte više

Izdvojeni proizvodi

Pogledaj sve proizvode
Naša web trgovina koristi kolačiće kako bi vam pružili bolje iskustvo i funckionalnost stranice. Koristeći naše usluge, pristajete na naše korištenje kolačića. View more
Prihvati
Odbij