Čaga i reishi s korijenom čička . 30 caps

45,00  (339,05 kn)

Reishi (Ganoderma lucidum) je jedna od najpoznatijih plemenitih gljiva koja se najdulje koristi u ljekovite svrhe. Reishi nazivaju i „gljivom besmrtnosti“, ali i „gljivom kraljeva“ jer je zbog izuzetne rijetkosti i skupocjenosti bila dostupna samo kraljevskim obiteljima.

Dostupno odmah
gluten GLUTEN FREE
sugar SUGAR FREE
GMO FREE

Sastav

50% divlja crna altajska čaga

25% divlji reishi

25% korijen divljeg čička

Opis

Znanstvena istraživanja su potvrdila da reishi sadrži približno 400 bioaktivnih tvari. To su prije svega triterpenoidi koji imaju adaptogeni i antialergijski učinak te snižavaju krvni tlak, zatim polisaharidi (betaglukan i arabinoksilan) koji imaju protutumorska i imunostimulativna svojstva te nukleotidi, steroli, steroidi, masne kiseline, peptidi i proteini.

 

Reishi je cijenjena gljiva zbog svog blagotvornog učinka na brojne organe i procese u organizmu, kao i zbog  jačanja imunološkog sustava te zbog toga spada u red izuzetno moćnih tonika za cjelokupni organizam. Brojnim kliničkim istraživanjima potvrđeno je da reishi ima snažno protutumorsko, imunomodulatorno, protuupalno, protualergijsko, antibakterijsko i antivirusno djelovanje te izrazite antioksidativne učinke što znači da na sebe veže slobodne radikale i time usporava starenje organizma.

 

Istraživanja su pokazala da ova gljiva izvrsno regulira imunološki sustav što znači da može podići imunitet, ali ga i umiriti, ovisno što je organizmu potrebno. Reishi podiže oslabljeni imunitet, a kod autoimunih bolesti djeluje kao supresant pretjerane reakcije imunološkog sustava.

 

Reishi djeluje i kao adaptogen, uklanja simptome kroničnog umora, poboljšava pamćenje te uklanja nesanicu.

 

Blagotvorno djeluje na srce i krvožilni sustav, poboljšava cirkulaciju, sprječava začepljenje krvnih žila (aterosklerozu), smanjuje krvni tlak, snižava šećer, regulira masnoće i trigliceride u krvi.

 

Povoljno djeluje na funkciju, regeneraciju i detoksikaciju jetre (hepatitis) te ima iscjeljujući učinak na respiratorni trakt (kašalj, bronhitis, astma, upale pluća).

Dokazano je i snažno djelovanje kod alergija (sastojak lanostan djeluje kao prirodni antihistaminik) te kod astme.

Značajno je i pozitivno djelovanje na regeneraciju kože nakon infekcija i raznih oštećenja.

 

Polisaharidi iz ove gljive pozitivno djeluju na crijevni mikrobiom, a osim što obnavljaju crijevnu mikrofloru (oštećenu korištenjem lijekova i nepravilnom prehranom), ujedno reduciraju patogene bakterije i obnavljaju stijenke crijeva.

 

U ovom proizvodu napravljenom prema recepturi dr. Korepanova upotrebljavaju se isključivo divlje ubrane gljive koje rastu na stablu divlje šljive. Od 1972. godine započet je uzgoj gljive reishi za proizvodnju raznih preparata, što je vrlo zanimljivo farmaceutskoj industriji, ali je dokazano da je ljekovitost divlje ubrane gljive 3-4 puta veća.

 

Japanska vlada službeno je uvrstila reishi među supstance za tretiranje karcinoma, kao i za smanjivanje negativnih učinaka kemoterapije i zračenja na organizam. Vrste raka kod kojih je reishi najučinkovitiji su: karcinom želuca, karcinom pluća, karcinom mozga, hormonalno uvjetovani tumori kod žena (dojke), leukemija te melanom.

Kako koristiti?

1 kapsula 2x dnevno, 30 min prije jela.

Preventivno 1 kapsula dnevno, 30 min prije jela.

Mehanizmi djelovanja

Glavne aktivne tvari gljive reishi, a koje djeluju protiv stanica raka, su beta-glukan, arabinoksilan te karotenoid kantaksantin, a djeluju tako što s jedne strane jačaju imunološki sustav dok istovremeno usporavaju rast tumora. Oni aktiviraju T-limfocite i B-limfocite te pospješuju nastanak makrofaga (prirodne stanice ubojice) i na taj način uravnotežuju imunološke reakcije organizma zbog čega reishi štiti organizam od nastanka tumora, inhibira sintezu DNK stanica raka, uništava enzimsku aktivnost stanica raka, ograničava razmnožavanje stanica raka i smanjuje broj metastaza.

 

Važno je naglasiti da reishi ima sposobnost apoptoze odnosno selektivnog uništavanja stanica raka pri čemu sve zdrave stanice ostaju potpuno netaknute.

 

Zbog svega navedenog, preporučuje se preventivno korištenje ove gljive kod ljudi koji u obitelji imaju onkološke bolesti odnosno kod kojih postoji genetska predispozicija.

 

Dokazano je da reishi djeluje na uklanjanje i ublažavanje negativnih učinaka kemoterapije i zračenja (umor, gubitak apetita, ispadanje kose, povećani rizik od raznih infekcija), smanjenje bolova tijekom kemoterapije i zračenja, povećava detoksikaciju jetre te tako poboljšava njezino djelovanje, a ujedno potiče obnavljanje oštećenih stanica jetre.

Često se koristi za izlučivanje teških metala iz organizma.

Korijen divljeg čička

Čičak (Arctium lappa) je dvogodišnja ljekovita biljka od koje se koristi korijen, list i sjeme. U ovom proizvodu se koristi korijen divlje ubranog čička s područja Altaja. Tradicionalni preparati od korijena čička upotrebljavaju se kod bolesti sluznice probavnog trakta i kao tonik za jetru i žuč, kao preventiva i potpora kod liječenja onkoloških bolesti te kod kožnih bolesti. Čičak također ima antimikrobno djelovanje, čisti krvni i limfni sustav i balansira šećer u krvi.

 

Zanimljivosti

Reishi (Ganoderma lucidum) je jedna od najpoznatijih plemenitih gljiva koja se najdulje koristi u ljekovite svrhe. U tradicionalnoj azijskoj medicini je prisutna već više od 2000 godina. U drevnoj Kini se ova gljiva koristila za liječenje mnogih bolesti, ali i kao najučinkovitije sredstvo za jačanje imuniteta, brz oporavak te kao sredstvo za pomlađivanje i dugovječnost.  Zbog toga reishi nazivaju i „gljivom besmrtnosti“, ali i „gljivom kraljeva“ jer je zbog izuzetne rijetkosti i skupocjenosti bila dostupna samo kraljevskim obiteljima.

 

U ovom proizvodu napravljenom prema recepturi dr. Korepanova upotrebljavaju se isključivo divlje ubrane gljive koje rastu na stablu divlje šljive. Od 1972. godine započet je uzgoj gljive reishi za proizvodnju raznih preparata, što je vrlo zanimljivo farmaceutskoj industriji, ali je dokazano da je ljekovitost divlje ubrane gljive 3-4 puta veća.