Crna sibirska čaga u obliku čepića . 10 kom

62,00  (467,14 kn)

Crna sibirska čaga je jedinstvena gljiva koja raste na području Altaja u Sibiru, parazitira na drvetu breze te je cijenjena zbog izuzetnog djelovanja na ljudsko zdravlje. Za ovaj proizvod korišten je samo vanjski crni sloj (sklerocij) dobiven od čage stare najmanje 9 godina.

 

Dostupno odmah
gluten GLUTEN FREE
sugar SUGAR FREE
GMO FREE

Sastav

kakaov maslac 80%

pčelinji vosak 10%

propolis 8%

crna sibirska čaga 2%

Opis

ČAGA ima analgetičko, protumikrobno i antiseptičko djelovanje, a kliničkim istraživanjima je dokazano i njezino protutumorsko djelovanje.

Sadrži visoke koncentracije smola, kiselina, elektrolita, mikro elemenata, polisaharida te melanina koji ima snažno protuupalno djelovanje i sudjeluje pri obnovi oštećenih stanica.

 

PROPOLIS je najsnažniji prirodni antibiotik s moćnim antiseptičkim djelovanjem koji brzo i učinkovito uništava bakterije, viruse i gljivice, a ujedno ima i protuupalno, hemostatsko, tonizirajuće, regeneracijsko, analgetsko i osnažujuće djelovanje. Propolisu je dokazan i protutumorski učinak.

 

KAKAOV MASLAC se dobiva hladnim prešanjem kakaovih zrna. Na sobnoj temperaturi se nalazi u krutom stanju, a otapa se na temperaturi od 34 stupnja. Sadrži 60% zasićenih masnih kiselina, 30-40% mononezasićenih i 10% polinezasićenih masnih kiselina te više od 300 kemijskih tvari koje imaju pozitivan učinak na zdravlje i kožu. Kakaov maslac aktivira metabolizam lipida, hidratizira kožu, obnavlja oštećene stanice te djeluje kao snažan antioksidans koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala.

 

PČELINJI VOSAK je kompleksna organska supstanca s baktericidnim djelovanjem. Zbog prisutnosti visokih koncentracija vitamina A, koji je neophodan za normalan razvoj stanica, djeluje i protuupalno. Pčelinji vosak djeluje tako da prekrije oštećenu stanicu i apsorbira bakterije koje ju uništavaju te ih uklanja iz tijela.

 

ONKOLOŠKE BOLESTI

Kod onkoloških bolesnika preporučuje se poseban protokol uzimanja čage: per os (kroz usta), per rectum (rektalno), per vaginam (vaginalno) i u kombinaciji s adaptogenima.

 

Kliničke studije, koje su proveli dr. Korepanov, onkolog, ginekolog i fitoterapeut i dr. Dmitrovna iz instituta Galen, dokazale su izuzetno visok postotak ozdravljenja kod onkoloških bolesnika s različitim oblicima i u različitim stadijima raka prilikom konvencionalnog onkološkog liječenja i istovremene upotrebe čage - u kombinaciji oralno, rektalno i vaginalno uz korištenje adaptogena eleuterokoka i rhodiole.

Kod liječenja onkoloških bolesnika s kemoterapijom i zračenjem preporuča se uživanje čage s adaptogenima kao što su eleuterokok i rhodiola jer se na taj način smanjuju štetne nuspojave ovih agresivnih terapija, a ujedno se njihov učinak povećava čak do 70%.

 

Preporučeni protokol kod onkoloških bolesnika:

Adaptogeni: ujutro natašte jedna mala žličica čage s eleuterokokom u 1 dl vode

prije ručka jedna mala žličica čage s rodiolom u 1 dl vode

Crna altajska čaga ili čagin čaj: 1 do 2 žlice u 2 l vode – popiti kroz dan

Čaga u čepićima: svaki drugi dan, navečer prije spavanja aplicirati čepić rektalno ili vaginalno tijekom 3 tjedna. Zatim napraviti tjedan dana pauze i ponoviti još 2 ciklusa.

Kako koristiti?

Čaga u obliku čepića se može aplicirati rektalno, vaginalno, ali i kao krema kod svih rana, opekotina i raznih kožnih problema.

Čaga u obliku čepića je odlična potpora kod sljedećih stanja:

 

Ginekološke bolesti (endometrioza, polipi, fibromi i miomi maternice, upale, patogene gljive, stafilokoki i streptokoki, bijelo pranje, metritis, erozije i distrofije materničnog vrata, endometritis, postoperativne upale.…)

Protokol: 2x dnevno po 1 čepić aplicirati vaginalno u trajanju od 10- 14 dana

-ponoviti po potrebi

 

Proktološke bolesti (tegobe i bolesti završnog dijela debelog crijeva - najčešće tegobe u toj regiji su krvarenja, svrbež, bolovi, osjećaj pritiska i postojanje opipljivih čvorića, a najčešće bolesti su upale hemoroida , analni apscesi, fistule, fisure, kondilomi, postoperativne rane i grčevi u crijevima.

Protokol: 2x dnevno po 1 čepić aplicirati rektalno u trajanju od 10 -20 dana

-ponoviti po potrebi

 

Urološke bolesti (prostatitis u akutnim i kroničnim oblicima, benigna hipertrofija prostate, cistitis, uretritis)

Protokol:  1x dnevno po 1 čepić, 30 dana – zatim odmor od 7 dana i po potrebi ponoviti

 

Otorinolaringološke bolesti (akutni, kronični, kataralni, subatrofični i atrofični rinitis, akutni i kronični sinusitis, akutna i kronična upala srednjeg uha)

Protokol: prije spavanja se u nosnicu ili uho nanese pola čepića u trajanju 10 – 15 dana

 

Vanjska upotreba kao krema: antibakterijsko, iscjeljujuće, zaštitno i njegujuće djelovanje.