Sokratovo sito

Koristite li u svom svakodnevnom životu 3 SOKRATOVA SITA?

Ovaj mudri Sokratov test je star 2500 godina, ali je i danas primjenjiv jer je bezvremen kao i sve životne istine.

Prije nego počnete pričati ili pisati o nekoj osobi ili situaciji  ili o bilo čemu drugom u svom životu ili poslu, svakako propustite svaku informaciju kroz 3 Sokratova sita – ISTINA, DOBROTA i KORISNOST.

Zapitajte se:

  • Je li istina ovo što ću sada ispričati ili napisati? Hoću li postupiti u skladu s istinom?
  • Dali ću reći nešto dobro, dati dobru informaciju? Hoću li upotrijebiti lijepe riječi?
  • Hoće li ove informacije ikome biti od koristi? Jesu li one nekome potrebne?

Prosijte sve svoje misli, informacije i postupke kroz  ova 3 sita.

Prije nego progovorite, napišete ili učinite nešto – bacite svaku svoju riječ i svaki postupak na sito ISTINE, DOBROTE I KORISNOSTI.

Primjenjujte ove mudrosti u svakodnevnom životu i poslu (a posebice u moderno vrijeme na društvenim mrežama gdje je većina ljudi anonimna i gdje je jako lako uputiti grubu riječ ili prosuđivati nekoga bez da znate išta o njemu i njegovom životu).

Pazite što pričate ili pišete, pomno birajte riječi, ali budite i vrlo oprezni u tome što dopuštate drugima da vam ispričaju odnosno što slušate i u čemu sudjelujete.

Pričajte o ljudima samo ono što bi ispričali da je ta osoba prisutna i da vas čuje.

Zbog toga primjenjujte Sokratovo sito u svom svakodnevnom životu jer jedino tako možete kreirati visoke moralne i etičke vrednote bez kojih nije moguće ostvariti život pun samopoštovanja, mira, mudrosti i radosti.

FITOLAB portal zdravlja

Zdravlje je za nas uvijek na prvom mjestu – danas je zdravlje vrlo krhko i treba ga čuvati i njegovati. Važno je naglasiti da zdravlje nije odsustvo bolesti već je ono odraz ravnoteže i harmonije unutar bića odnosno stanje tjelesnog, emocionalnog, duševnog i socijalnog blagostanja (Andrija Štampar).

Povezane novosti

Odaberite individualan pristup

Savjetovanje farmaceuta
Personalizirane terapije
Holistički (cjeloviti) pristup zdravlju
Pročitajte više

Izdvojeni proizvodi

Pogledaj sve proizvode
Naša web trgovina koristi kolačiće kako bi vam pružili bolje iskustvo i funckionalnost stranice. Koristeći naše usluge, pristajete na naše korištenje kolačića. View more
Prihvati
Odbij