Bowen terapija u rekreativnom i profesionalnom sportu

Bowen terapija je jedinstvena, neinvazivna i suptilna manualna terapija, koja se izvodi nježnim, ali vrlo preciznim manipulacijama mekog tkiva. Bowen terapija uravnotežuje organizam na fiziološkom, biokemijskom, emocionalnom te duhovnom nivou. Spada u područje komplementarne medicine te se provodi uz postupke propisane od strane konvencionalne medicine ili samostalno sa svrhom prevencije odnosno očuvanja zdravlja. Ukoliko želite saznati više o samoj tehnici Bowen terapije kliknite ovdje.

Bowen i sport

Sve više sportaša počinje koristiti Bowen terapiju zbog njezine iznimno učinkovite prevencije ozljeda te terapeutskog učinka na sve probleme povezane s mišićno koštanim sustavom. Bowen terapija može pružiti trenutačno olakšanje za mnoge uobičajene sportske ozljede poput teniskog lakta, istegnuća prepona, iščašenja zglobova, raznih ozljeda koljena, zglobova i gležnjeva, zdjelične boli, ponovnih istegnuća i mnogih drugih.

Kod akutnih i kroničnih ozljeda i bolova poboljšanja su u pravilu vidljiva već nakon 3 tretmana. Prema provedenim istraživanjima Bowen terapija također može poboljšati fleksibilnost zadnje lože (hamstring) što u velikoj mjeri prevenira nastanak istegnuća i daljnih ozljeda.(https://www.bodyworkmovementtherapies.com/article/S1360-8592(10)00107-5/fulltext)

Bowen terapiju moguće je provoditi u svim fazama trenažnog procesa te prije ili poslije natjecanja, a može se koristiti i usporedno s drugim metodama terapije. Idealno vrijeme za terapiju je nekoliko dana prije izlaganja tijela velikim naporima. Isto tako nakon izrazito teških treninga, Bowen terapija opušta cjelokupni organizam, živčani sustav, uklanja bolove, a time i proces oporavka započinje puno prije i traje kraće. Bowen terapijom uspostavlja se ravnoteža u organizmu čime se povećava izdržljivost, smanjuje se vjerojatnost nastanka ozljeda, povećava se fokus i koncentracija te se poboljšava prirodna reakcija na stres koji nastaje prilikom izlaganja tijela naporima, a samim time i dolazi do poboljšanja rezultata neovisno o kojoj se vrsti sporta radi.

Ukoliko dođe do ozljede, preporuča se započeti s terapijom što prije. Tijekom terapije Bowen terapeut će uspostaviti anamnezu i prilagoditi tretman individualnim potrebama sportaša kako bi se postigao optimalni rezultat bez da se pritom organizam nepotrebno preoptereti.

Bilo da se sportom bavite rekreativno s ciljem poboljšanja osobnog zdravlja ili ste profesionalni sportaš koji je u potrazi za prednosti nad ostatkom konkurencije Bowen terapija vam može pomoći da ispunite i nadmašite vaše sportske ciljeve.

FITOLAB portal zdravlja

Zdravlje je za nas uvijek na prvom mjestu – danas je zdravlje vrlo krhko i treba ga čuvati i njegovati. Važno je naglasiti da zdravlje nije odsustvo bolesti već je ono odraz ravnoteže i harmonije unutar bića odnosno stanje tjelesnog, emocionalnog, duševnog i socijalnog blagostanja (Andrija Štampar).

Povezane novosti

Odaberite individualan pristup

Savjetovanje farmaceuta
Personalizirane terapije
Holistički (cjeloviti) pristup zdravlju
Pročitajte više

Izdvojeni proizvodi

Pogledaj sve proizvode
Naša web trgovina koristi kolačiće kako bi vam pružili bolje iskustvo i funckionalnost stranice. Koristeći naše usluge, pristajete na naše korištenje kolačića. View more
Prihvati
Odbij