Baby Bowen

Bowen terapija izuzetno je nježna, manualna tehnika koja je sasvim sigurna pa je stoga  pogodna i za novorođenčad, bebe te djecu svih dobi. Ako vaša beba nemirno spava, pati od novorođenačkih grčeva (kolika) ili joj izbijaju zubi, Bowen tehnika može biti od velike pomoći. Nježnost Bowen pokreta u kombinciji s njihovom učinkovitošću čini terapiju moćnim sredstvom za ublažavanje većinu tegoba kod beba.

Tri do šest tjedana nakon rođenja kod mnogih se beba javljaju dojenački grčevi koji su najčešće posljedica usporene crijevne peristaltike uzrokovane nedovoljno razvijenim probavnim sustavom. Jedan od uzroka grčeva je bebina prilagodba na novi način prehrane. Razdoblje kolika pripisuje se periodu kada dijete neprestano plače, ne spava i jako je nemirno. Kolike same po sebi nisu bolest, najčešće traju od 3 do 6 mjeseci te mogu i same nestati. Iako ne utječu na zdravlje djeteta, mogu biti izuzetno stresne za roditelje i samu bebu koja prolazi kroz bolno i neugodno razdoblje.

Baby Bowen tretman sastoji se od nježnih pokreta na mišićima uz kralježnicu i na dijafragmi čime se smanjuje odgovor parasimpatičkog živčanog sustava te se cijeli živčani sustav bebe stavlja u ravnotežu.

Bowen tretman za bebe vrlo je učinkovit u otpuštanju napetosti u dijafragmi koja je jedan od faktora za nastanak grčeva, a to je područje često jedno od najnapateijih dijelova tijela bebe.

Pošto organizam svake bebe reagira na različit način, ne može se unaprijed odrediti potreban broj tretmana. Međutim, obično nakon jednog do tri tretmana, kolike i grčevi potpuno nestaju ili se značajno smanjuju. Beba postaje opuštenija, spava dublje i dulje, lakše se hrani i ima češću stolicu. Sama terapija traje par minuta, ali je potrebno prethodno bebu pripremiti, pomoći joj da se privikne na novi prosor i ljude te je umiriti ukoliko je nervozna ili uplakana. Najvažnije je da se beba osjeća ugodno i sigurno prilikom tretmana.

Tretman se radi u razmaku od najmanje 5 dana. U tom periodu se ne preporuča izvoditi bilo koju drugu terapiju jer bi to za bebin mozak moglo biti previše podražaja te prevelika količina informacija.

Baby Bowen se primjenjuje kod novorođenčadi i djece kod slijedećih stanja:

  • kolike i grčevi
  • refluks
  • neredovita stolica
  • tegobe s respiratornim traktom
  • tegobe koštano muskularnog sustava
  • poteškoće kod izbijanja zubi
  • loš i isprekidan san

Bowen tretman provodi mag.pharm. Jadranka Kos, licencirani Bowen terapeut

FITOLAB portal zdravlja

Zdravlje je za nas uvijek na prvom mjestu – danas je zdravlje vrlo krhko i treba ga čuvati i njegovati. Važno je naglasiti da zdravlje nije odsustvo bolesti već je ono odraz ravnoteže i harmonije unutar bića odnosno stanje tjelesnog, emocionalnog, duševnog i socijalnog blagostanja (Andrija Štampar).

Povezane novosti

Odaberite individualan pristup

Savjetovanje farmaceuta
Personalizirane terapije
Holistički (cjeloviti) pristup zdravlju
Pročitajte više

Izdvojeni proizvodi

Pogledaj sve proizvode
Naša web trgovina koristi kolačiće kako bi vam pružili bolje iskustvo i funckionalnost stranice. Koristeći naše usluge, pristajete na naše korištenje kolačića. View more
Prihvati
Odbij