Smola sibirskog cedra - živica . 30 ml

45,00  (339,05 kn)

Smolu sibirskog cedra u Sibiru nazivaju još i živica, što vuče korijen iz staroslavenske riječi „živ“ što znači „život“. Jednostavna je i pouzdana zaštita u periodu povećanog rizika od infekcija. Nezaobilazan je dio svake kućne ljekarne.

Dostupno odmah
gluten GLUTEN FREE
sugar SUGAR FREE
GMO FREE

Sastav

70% smola sibirskog cedra (Pinus Sibirica)

30% hladno prešano ulje oraščića sibirskog cedra (Pinus Sibirica)

 

Opis

Smola sibirskog cedra je izvrstan prirodni antioksidans, ima antiseptično i antisklerozno djelovanje, normalizira rad gastrointestinalnog trakta i probavu, pospješuje zacjeljivanje i smanjuje intoksikaciju organizma kod kemoterapije.

Zbog svojih izuzetnih bioenergijskih svojstava djeluje okrjepljujuće, protiv sindroma kronične iscrpljenosti, poboljšava mentalne i fizičke sposobnosti te zbog toga spada u skupinu najsnažnijih imunostimulatora.

Za više informacija o djelovanju smole sibirskog cedra i načinu upotrebe pročitajte članak Marie Ane Kolman u dijelu "Iz medija".

 

Kako koristiti?

U preventivne svrhe, uzeti jednu kap ispod jezika navečer prije spavanja.

Za vrijeme povećanog rizika od infekcija aplicirati ispod nosnica.

Više o upotrebi smole sibirskog cedra možete pročitati u nastavku u članku Marie Ane Kolman.

Iz medija

Članak Marie Ane Kolman objavljen 2018. godine.

 

ŽIVICA – SMOLA SIBIRSKOG CEDRA

Smolu sibirskog cedra otopljenu u hladno prešanom ulju oraščića (pinjola) sibirskog cedra u Sibiru nazivaju još i živica, što vuče korijen iz staroslavenske riječi „živ“ što znači „život“. Iz toga se može zaključiti koliko stanovnicima Sibira ta smola znači i koliko ju oni cijene.

Analize sastava smole potvrđuju snažno baktericidno, antiseptično, anestetično, adsorpcijsko i iscjeljujuće svojstvo, ali isto tako i njezino moćno antioksidativno djelovanje.

Smola sibirskog cedra u hladno prešanom ulju oraščića sibirskog cedra je izvrstan prirodni antioksidans, ima antiseptično i antisklerozno djelovanje, normalizira rad gastrointestinalnog trakta i probavu, pospješuje zacjeljivanje i smanjuje intoksikaciju organizma kod kemoterapije.

Zbog svojih izuzetnih bioenergijskih svojstava djeluje okrepljujuće, djeluje protiv sindroma kronične iscrpljenosti, poboljšava mentalne i fizičke sposobnosti i zbog toga spada u skupinu najsnažnijih imunostimulatora.

Kod liječenja se smola sibirskog cedra može koristiti kao osnovno sredstvo, ali i kao nadopuna kod liječenja odraslih i djece.

Redovito korištenje smole sibirskog cedra uspostavlja zaštitno djelovanje stanica, poboljšava periferni i moždani krvni optok, djeluje na prohodnost i elastičnost krvnih žila te normalizira krvni tlak.

Tkivima i organima osigurava dobru opskrbu kisikom, potiče nastanak novih stanica (zato ima snažno pomlađujuće djelovanje), regulira metabolizam masti što je vrlo važno kod pravilnog i zdravog mršavljenja, čisti krv i jetru te kožu od štetnih vanjskih čimbenika.

Živica odnosno smola sibirskog cedra, dokazano je vrlo učinkovita i kod depresije te Alzheimerove bolesti, a uspješno se upotrebljava i kod regulacije djelovanja srca pa se preporučuje nakon infarkta miokarda. Smola sibirskog cedra djeluje na staničnom nivou što omogućuje uspostavu kromosomske ravnoteže. Od iznimne je važnosti kod onkoloških bolesnika jer uklanja štetne posljedice zračenja i kemoterapije.

Tajna djelovanja smole sibirskog cedra jest u tome što ona jača imunološki sustav. Smola je, naime, snažan antiseptik i ona u krvi pokreće pojačanu tvorbu leukocita, koji uništavaju viruse s kojima se organizam neprestano sukobljava, i pritom gubi dragocjenu energiju potrebnu za primarnu sposobnost samoozdravljenja. Ako je energetski potencijal prenizak, to djelovanje organizma na samoiscjeljenje je potpuno onemogućeno.

Smola poboljšava djelovanje svih žlijezda i organa, kako u snazi tako i u kvaliteti, a time se uspostavlja proces regeneracije svih stanica i tkiva u organizmu. Istodobno se organizam čisti od svih toksina koji otežavaju normalno djelovanje stanica.

Pod utjecajem smole sibirskog cedra pojačava se obnova stanica jetre i gušterače, a ujedno se normalizira djelovanje bubrega i krvožilnog sustava koji postaje elastičniji i time se normalizira krvni tlak.

Kapljica smole sibirskog cedra, koja se netom prije spavanja kapne ispod jezika, ima ulogu adaptogena. Uz to djeluje regenerirajuće na sve žlijezde s unutarnjim lučenjem, kao i na sve organe, koje pritom osnažuje i poboljšava njihovu funkciju, a time se regeneriraju sve stanice i tkiva u organizmu.

Narodi Sibira smolu ne dobivaju tako da bi ranili cedar, već prema cedru imaju odnos pun poštovanja i smatraju ga svetim drvetom. Smolu skupljaju isključivo na stablima koja ju sama ponude jer jedino tako djeluje kao najmoćniji katalizator.

Stanovnici Sibira i Urala su smolu sibirskog cedra od davnina upotrebljavali za liječenje rana, posjekotina i opekotina. U velikom Domovinskom ratu, smola je bila neophodan lijek za prostrjelne rane te se tada, zbog pomanjkanja medicinske opreme i lijekova, pokazalo njezino izuzetno snažno antiseptično, anestetično i iscjeljujuće djelovanje, čak i kod gangrene. Ranjeni vojnici su uz pomoć smole sibirskog cedra ne samo preživjeli, već su se vrlo brzo oporavljali te se zdravi i puni energije vraćali na bojišta.

Smola sibirskog cedra, kao nezamjenjivo sredstvo narodne medicine, danas se upotrebljava u klasičnoj medicini kao osnovno i potporno sredstvo. Pri tome je nužno poštivati propisane koncentracije, a ona kod unutarnje upotrebe ne smije biti viša od 10%.

Kod težih pacijenata i kod terapija koje su usmjerene na vrlo hitnu korekciju oštećenih stanica, smola se može koristiti u višim koncentracijama, ali samo 2 do 3 kapljice ispod jezika.

Smola sibirskog cedra obično je u obliku balzama, razrijeđena s uljem oraščića sibirskog cedra, a ako se koncentracija želi smanjiti, razrjeđuje se propisanom količinom hladno prešanog ulja po izboru prema sljedećoj recepturi:

5% koncentracija:

10 ml 70% živice +  130 ml hladno prešanog ulja po izboru

10% koncentracija:

10 ml 70% živice + 60 ml hladno prešanog ulja po izboru

15% koncentracija:

10 ml 70% živice + 36,6 ml hladno prešanog ulja po izboru

20% koncentracija:

10 ml 70% živice + 30 ml hladno prešanog ulja po izboru

 

Upotreba smole sibirskog cedra kod pojedinih stanja, temeljena na kliničkim istraživanjima:

- Preventiva: kod izloženosti raznim infekcijama, preporučuje se jednostavna, ali vrlo učinkovita zaštita – namazati po jednu kap 20% balzama živice u svaku nosnicu

-Reumatizam, osteohondroza, išias, reumatoidni artritis: masaža s 5% balzamom, a kod težih stanja se preporučuje oblog s 20% balzamom

-Angina: oblog 20% balzama na vrat te 3-5 kapi 5% balzama u grlo

 -Gripa: masiranje prsa, leđa, nogu, ruku i biološki aktivnih točaka oko nosa s 20%  balzamom, a u usta i nos je potrebno unijeti 3-5 kapi 5% balzama

-Bronhitis, bronhialna astma, traheitis (upala dušnika), laringitis (upala sluznice grla), pharyngolaryngitis (upala grla i ždrijela): masaža vrata, leđa i prsa s 20% balzamom , a peroralno 4-10 kapi 5% balzama

-Sinusitis i iscjedak iz nosa: 1 kap 20% balzama u svaku nosnicu i masiranje biološki aktivnih točaka po nosu

-Opekline i ozebline: 5% balzam nanijeti na sterilnu gazu i položiti na oštećeno mjesto i oblog mijenjati svaka 4 sata

-Sunčane opekline: s 5% balzamom namazati kožu i tako ublažiti bolove i spriječiti nastanak mjehura

-Opekline s vrelom vodom: namazati oštećenu kožu s 20% balzamom

-Rane: mazati s 20% balzamom dok rana ne zacijeli, a u većini slučajeva ne ostaju ožiljci

-Krvni tlak: kliničke studije su pokazale da 5% balzam regulira krvni tlak, smanjuje visoki tlak  i podiže niski, a potrebno ga je koristiti po sljedećem protokolu:

1.tjedan      1 x dnevno po 3 kapi

2.tjedan      2 x dnevno po 3 kapi

3.tjedan      3 x dnevno po 3 kapi

4.tjedan      3 x dnevno po 4 kapi

5.tjedan      3 x dnevno po 5 kapi

-Paradentoza: masaža zahvaćenog predjela s 20% balzamom, nekoliko puta na dan

-Herpes, ekcemi, akne, gljivice: nanijeti 20% balzam na zahvaćeno područje i to 2-3 puta dnevno

-Angina pektoris, aritmije, tahikardije: u slučaju napada je potrebno na dlan nakapati 10-15 kapi 5% balzama i masirati područje srca, a preventivno masirati s 5% balzamom i 1x dnevno popiti 5 kapi u 1 dl vode

-Neurovegetativna distonija, endarteritis, multipla skleroza: kliničke studje su potvrdile izuzetan uspjeh kod liječenja tih bolesti, osobito kod uživanja smole sibirskog cedra u proljeće i jesen i to 5-10 kapi 5% balzama 3x dnevno te masaža udova s 20% balzamom

-Posljedice moždanog udara: 5-10 kapi 5% balzama 3x dnevno te masaža udova s 20% balzamom

-Upala živca trigeminusa: masaža 3x dnevno s 20% balzamom te uživanje 3-5 kapi 5% balzama 3x dnevno. Poboljšanje je vidljivo nakon 7 dana, a kod zastarjele bolesti oko 2 mjeseca.

-Kolitis, gastritis, hepatitis, holecistitis, enterokolitis: terapija liječenja i obnavljanja crijevne flore te uklanjanja disbakterioze. Ovaj protokol izuzetno dobro djeluje na želudac, crijeva, jetru i bubrege:

1.tjedan: ujutro natašte, 15 minuta prije doručka popiti 5 kapi 5% balzama

2.tjedan: 5 kapi od 7 do 9 sati, 5 kapi od 12 do 13 sati, 5 kapi od 18 do 20 sati

3.tjedan: po 7 kapi u gore navedenim terminima

4.tjedan: po 10 kapi u gore navedenim terminima

-Bubrezi i mjehur ( kameni i pijesak): 3x dnevno po 10-15 kapi 5% balzama s time da je prvo doziranje ujutro natašte. Kod ove terapije se istovremeno preporučuje uživanje oraščića sibirskog cedra ili borovih pinjola s medom i laganim vinom.

-Jetra i žuč: 10 dana natašte po 10 kapi 5% balzama

-Adenom prostate: oblog 5% balzama na predio međice i tampon s 20% balzamom u anus

-Hemoroidi: tampon s 20% balzamom

-Bolovi kralježnice: oblog 20% balzama na bolna područja

-Glavobolja: masiranje bolnog područja glave i napitak od 10 kapi 5% balzama u 0,5 dl vode

-Umor i preopterećenost: pamučnu krpu namočiti u vodenu otopinu 20%-tnog balzama te poviti noge i odmarati nekoliko sati

-Depresija, tjeskoba, razdražljivost: kao izvrstan stimulans djeluje napitak od 2 kapi 5% balzama u 1 dl vode i to 4x dnevno

-Pomanjkanje mlijeka kod dojilja: 3-5 kapi 5%  balzama dnevno potiče nastajanje mlijeka, ali ujedno i jača imunitet kod bebe

-Potencija: 5-7 kapi 5% balzama dnevno

-Kozmetika: 5% balzam čisti, obnavlja i osvježava kožu te je štiti od starenja

-Kosa: 1 mala žličica 5% balzama se pomiješa s 2 dl vode i time se ispere kosa- to ju jača, sprječava lomljenje i krhkost vlasi

-Masaža tijela: masaža nakon tople kupke s 5% balzamom povećava vitalnost svih organa te daje osjećaj svježine i lakoće, a kod raznih bolesnih stanja se u tu svrhu koristi 25% balzam.

Linkovi