Serum za pomlađivanje kože . 30 ml

80,00  (602,76 kn)

Stimulira nastanak kolagena, vlaži kožu, poboljšava elastičnost, zaglađuje bore, stimulira regeneraciju stanica, djeluje antioksidativno i baktericidno, obnavlja oštećene stanice te osigurava visok udio kisika u stanicama što izrazito pomlađuje kožu.

gluten GLUTEN FREE
sugar SUGAR FREE
GMO FREE

Sastav

Sastav: SibXP i CGNC kompleks (poliprenolni kompleks sibirske crnogorice), niacimid, pullulan, karagen, hinokitiol

Opis

SERUM ZA POMLAĐIVANJE KOŽE

Sastav: SibXP i CGNC kompleks (poliprenolni kompleks sibirske crnogorice), niacimid, pullulan, karagen, hinokitiol

Djelovanje: stimulira nastanak kolagena, vlaži kožu, poboljšava elastičnost, zaglađuje bore, stimulira regeneraciju stanica, djeluje antioksidativno i baktericidno, obnavlja oštećene stanice te osigurava visok udio kisika u stanicama što izrazito pomlađuje kožu.

Učinak SibXP-a i CNGC kompleksa na mitohodrije

SibXP i CGNC su formule kompleksnih izoprenskih alkohola - polipropilena, koje su otkrili znasnstvenici na Institutu za mikrobiologiju i biotehnologiju u Tomsku. Poliprenoli su prisutni u skoro svim živim bićima na planeti. Najviše ih je u biljkama, posebice crnogoričnim s područja Sibira, koje zbog visokog sadržaja poliprenola mogu podnijeti temperature od +40 °C ljeti do -60 °C zimi i to bez da gube iglice.

Znanstvenici poliprenole istražuju još od 1930. godine. Istraživanja su prvenstveno usmjerena na prevenciju raznih bolesti, ali također i na zaustavljanje prijevremenog starenja. Prema znanstvenoj literaturi za poliprenole su već potvrđeni moćni učinci na stanje mitohondrija, a isto tako posjeduju i jak antioksidativan učinak. Da bi aktivni sastojak proizvoda bio učinkovit mora prodrijeti u krv i kroz krv doprijeti do membrane određene stanice. Kod oksidativnog stresa slobodni se radikali lako vežu na staničnu membranu i time je oštećuju ili potpuno unište. Ako nema stanične membrane ne može biti ni stanice, odnosno ona umire. Istraživanja su dokazala da jedan od krajeva molekularnog lanca poliprenol alkohola iz sibirske crnogorice ima sposobnost vezanja takvih tvari na sebe čime neutralizira njihovu kemijsku agresivnost, a time se i dokazuje djelovanje poliprenola iz sibirske crnogorice na mitohondrije.

Dok medicina ustraje na stajalištu, da bolesti i starenje imaju kao posljedicu oštećenja i odumiranje stanica, odnosno disfunkciju u djelovanju mitohondrija, brojne znanstvene studije potvrđuju da odumiranje stanica i razna oštećenja nisu zapravo posljedica starenja već uzrok istih. Možda će istraživanja dovesti do razvoja antigenerativnih lijekova s mitohondrijskim djelovanjem koja bi produljila životni vijek čovjeka i što je još važnije koja bi znazno poboljšala kvalitetu života, odnosno održala organizam mladim.

Naše tijelo nema posebni organ koji je zadužen za stvaranje energije. Tu funkciju ima svaka stanica našeg organizma, odnosno mitohondriji koji su u našim stanicama. Oštećenja na staničnoj membrani imaju za posljedicu bolest. Slobodni radikali i toksini imaju pristup oštećenim stanicama i uzrokuju njeno umiranje. Za obnovu stanica je potrebna energija koju proizvode mitohondriji u obliku molekula ATP-a. Ako nema dovoljno energije stanice počinju umirati.

Test pomoću kojeg možete utvrditi stanje vaših mitohondrija je jednostavno zadržavanje daha. Ukoliko ga možete zadržati minutu i pol ili dulje, vaše su stanice u odličnom stanju.

Kako koristiti?

PREPORUKE ZA UPOTEBU:

Na čistu kožu nanesti manju količinu seruma te utrljajte u kožu.