Kordiceps . 30 caps

57,00  (429,47 kn)

100% prirodan proizvod od divlje ubrane gljive kordiceps na ekološki čistom području Altajskog gorja u Sibiru. Cordyceps militaris (kordiceps) je rod vrlo rijetke ljekovite gljive koji se spominje još u starim kineskim i tibetanskim medicinskim knjigama. Parazitira na larvama odnosno ličinkama insekata te se u tom obliku skuplja i suši.

 

Dostupno odmah
gluten GLUTEN FREE
sugar SUGAR FREE
GMO FREE

Sastav

75% divlja crna altajska čaga

25% divlji cordyceps militaris

Opis

Cordyceps militaris (kordiceps) je rod vrlo rijetke ljekovite gljive koji se spominje još u starim kineskim i tibetanskim medicinskim knjigama. Parazitira na larvama odnosno ličinkama insekata te se u tom obliku skuplja i suši.

 

Sadrži brojne važne nutritivne tvari, od esencijalnih aminokiselina, vitamina B kompleksa, vitamin K, ugljikohidrate, monosaharide, oligosaharide, polisaharide (beta glukan i arabinoksilan), proteine, sterole i nukleozide.

 

Znanstvenim je istraživanjima dokazano da kordiceps:

  • Povećava nivo energije i smanjuje umor kod sportaša (poboljšanje atletskih performansi), ljudi s pojačanim psihofizičkim opterećenjima te kod starijih ljudi
  • Blago širi krvne žile čime ima pozitivno djelovanje na hipertenziju
  • Prevenira nastanak infarkta miokarda, ishemijske bolesti srca i tromba te povećava prokrvljenost srčanog mišića
  • Smanjuje koncentraciju kolesterola u krvi, regulira nivo glukoze (djeluje kod dijabetesa)
  • Usporava procese starenja te povećava cirkulaciju mozga
  • Djeluje kao imunomodulator – koristi se kod autoimunih bolesti
  • Ima moćna antikancerogena svojstva te smanjuje posljedice kemoterapije
  • Djeluje kao spolni stimulator

 

Zbog širokog spektra biološke aktivnosti te farmakoloških i terapijskih učinaka, kordiceps je uključen u konvencionalnu kinesku medicinu, koja ima tisućljetnu tradiciju upotrebe ljekovitih gljiva, te se upotrebljava kod liječenja mnogih modernih bolesti.

 

Kako koristiti?

1 kapsula 2x dnevno 30 min prije jela

Preventivno: 1 kapsula dnevno 30 min prije jela

 

 

Mehanizmi djelovanja

Kordiceps je izazvao najveći interes u komplementarnom i alternativnom liječenju zbog snažnog antikancerogenog djelovanja te smanjenja negativnih posljedica kemoterapije. Postoje mnoga znanstvena istraživanja koja dokazuju da cordycepin (3'-deoksiadenozin) smanjuje bujanje malignih tumorskih stanica, kao i prokrvljenost tumora, sprječava nastajanje metastaza i inducira apoptozu (programirana stanična smrt). Modulira odnosno prekida signalne putove povezane s rastom tumora i metastaza te uništava matične stanice raka.

 

Upotreba kordicepsa za smanjenje negativnih posljedica kemoterapije također je dokazana brojnim znanstvenim istraživanjima poput istraživanja provedenog na laboratorijskim miševima koji su primali kemoterapiju te su razvili ozbiljan oblik leukopenije (nedostatak leukocita). Miševi koji su primali kordiceps, su se u roku od tri tjedna potpuno oporavili i nisu pokazivali simptome leukopenije. Ovo istraživanje je objavljeno u znanstvenom časopisu Experimetal Biology and Medicine.