Lavlja griva i ginko . 30 caps

57,00  (429,47 kn)

100% prirodan proizvod od divlje ubranog bilja i gljiva s ekološki čistog područja Altajskog gorja u Sibiru. Kombinacija biljne medicine i fungoterapije ima sinergijski (međusobno pojačavajući) učinak koji pojedinačne komponente ne pružaju. Lavlja griva sadrži spojeve koji potiču rast moždanih stanica. Ima neuroprotektivna svojstva i može se koristiti kao prirodni nootropik (supstance koje potiču kognitivnu funkciju, učenje, pamćenje i sl.)

 

Dostupno odmah
gluten GLUTEN FREE
sugar SUGAR FREE
GMO FREE

Sastav

Lavlja griva (hericum erinaceus) 30%,  ginko (ginko biloba) 30%, kordiceps (cordyceps militaris) 20%, prava končara, suručica (filipendula ulmaria) 20%.

Opis

Lavlja griva

 Lavlja griva sadrži spojeve koji potiču rast moždanih stanica. Ima neuroprotektivna svojstva i može se koristiti kao prirodni nootropik (supstance koje potiču kognitivnu funkciju, učenje, pamćenje i sl.), poboljšavajući kognitivne funkcije, pamćenje, kreativnost i motivaciju. Komponente lavlje grive stimuliraju faktor rasta živaca, poseban protein koji je iznimno važan za funkcioniranje živčanih stanica i koji stimulira kognitivnu funkciju, aktivira rast neurona, inhibira upale te podupire opću funkciju i zdravlje mozga, a pritom jača imunološki sustav i potiče metaboličke procese.

Lavlja griva pomaže u prevenciji i liječenju: Alzheimerove bolesti, demencije, tjeskobe i nemira, depresije, povišenog kolesterola, upalnih reakcija, Parkinsonove bolesti, nesanice, kroničnog umora.

 

Ginko biloba

 Ginkgo biloba širi koronarne žile (srčane žile), potiče rad srčanog mišića, a djeluje i hipotenzivno (pospješuje kontraktilnost oslabljenog srčanog mišića te smiruje i regulira njegov ritam). Djeluje umirujuće na nervozu uzrokovanu stresom i pretjeranim radom. Također pozitivno utječe na kvalitetu sna. Biološki aktivne komponente ginka smanjuju rizik od tromboze, jer se smanjuju adhezivna svojstva trombocita i crvenih krvnih stanica, što sprječava povećanje tonusa arterija.

 

Kordiceps

Kordiceps sadrži kordicepin koji je po djelovanju sličan adenozinu (lijek za liječenje supraventrikularne tahikardije). kordicepin također opušta krvne žile i poboljšava cirkulaciju krvi. Kordiceps pozitivno djeluje na razinu kolesterola u krvi, snižava razinu lošeg kolesterola - lipoproteina niske gustoće (LDL), čija se visoka koncentracija povezuje s povećanim rizikom od raznih kardiovaskularnih bolesti. Ova svojstva kordicepsa korisna su za one koji se suočavaju s problemom ateroskleroze ili hipertenzije. Kordiceps potiče aktivniju sintezu adenozin trifosfata (ATP), što osigurava nesmetanu dostavu energije mišićima. U tradicionalnoj kineskoj medicini kordiceps se koristi za smanjenje umora, povećanje snage i povećanje spolne želje.

 

Prava končara, suručica

 Poboljšava mikrocirkulaciju krvi i metaboličke procese u tkivima. Biljka ima vazodilatacijski učinak (širi krvne žile ili uzrokuje opuštanje glatkih mišićnih stanica u stijenci krvnih žila, pojačava protok krvi kroz krvne žile i snižava arterijski tlak), a djeluje i protuupalno te antiulkusno. Također potiče protok krvi u mozgu.

Končara se koristi  kod raznih vrsta glavobolja, kao sedativ i antikonvulziv (sprječava epileptične napade), za prevenciju ateroskleroze i tromboze.

Dodaci prehrani serije Alfit za fungoterapiju kompatibilni su s drugim biljkama i lijekovima, ali nisu lijekovi.

 

Recept za dodatke prehrani iz serije "Alfit" razvio je dr. Sergej Valerjevič Korepanov, onkolog, ginekolog i fitoterapeut.

Dr. Korepan preporuča korištenje ovog proizvoda prema protokolu:

 2 x dnevno 1 kapsula 1-3 mjeseca 1-2 x godišnje za:

- prevenciju cerebrovaskularnih bolesti

- jačanje pamćenja, kognitivnih sposobnosti i bolje koncentracije

- smanjenje tjeskobe i nemira

- smanjenje osjetljivosti na vremenske prilike

- prevenciju nesanice, kroničnog umora i demencije

Kako koristiti?

1 kapsula 2x dnevno 30 min prije jela

Preventivno: 1 kapsula dnevno 30 min prije jela

Kontraindikacije: individualna osjetljivost na sastojke, ne preporuča se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 1 god