Crna zubna pasta . 100 ml

30,00  (226,04 kn)

Ugljen altajske breze izbjeljuje zube do 4 nijanse, smreka čuva zdrave desni, hylitol kompleks pruža čišćenje na staničnoj razini, djeluje protubakterijski i obnavlja zubnu caklinu.

gluten GLUTEN FREE
sugar SUGAR FREE
GMO FREE

Sastav

Sastav: ugljen altajske breze, ekstrakt smreke, hylintol, ne sadrži flor.

Opis

CRNA ZUBNA PASTA

Sastav: ugljen altajske breze, ekstrakt smreke, hylintol, ne sadrži flor.
Djelovanje: ugljen altajske breze izbjeljuje zube za do 4 nijanse, smreka čuva zdrave desni, hylitol kompleks pruža čišćenje na staničnoj razini, djeluje protubakterijski i obnavlja zubnu caklinu.

Ugljen altajske breze

Čini se nevjerojatnim da ljudi koji dočekaju visoku starost imaju potpuno zdrave zube. Tradicionalna medicina tu pojavu objašnjava djelovanjem ugljena altajske breze, koji je bio korišten za pranje zubi, a dobiven paljenjem breze. Ugljen breze zube čini snježno bijelima te ih održava zdravim do starosti. Uz to, ugljen breze upotrebljava se kao adsorbent protiv napinjanja, želučanih kolika, povećanoj kiselosti želučanog soka, visokom kolesterolu, protiv trovanja, a također ima i izrazito antibakterijsko djelovanje.

Ekstrakt smreke

Iglice smreke bogate su fitoncidima, prirodnim baktericidima s protuvirusnim i protumikrobnim djelovanjem, a također sadrže i visok udio C vitamina. Smreka se još od antičkih vremena koristila za liječenje i čišćenje od infekcija. Tako se primjerice prije nekoliko stoljeća u francuskim bolnicama koristio ekstrakt smreke u borbi prtiv epidemija. Još početkom prošlog stoljeća kirurški instrumenti su se dezinficirali smrekinim uljem između operacija.

Hylitol ili ksilitol

Ksilitol se dobiva iz brezinog soka i koristi se kao prirodni zaslađivač i kao sredstvo za njegu zubi. Karijes nastaje kada baskterije u usnoj šupljini pretvaraju šećer, koji ostaje oko zubi, u kiselinu. Kiselina narušava ravnotežu minerala u zubnoj caklini zbog čega ona pstaje krhka. Pri upotrebi ksilitola umjesto šećera bakterije d+odumiru jer ga ne mogu preraditi. Uz to, ksilitol uspostavlja acidobaznu ravnotežu, osnažuje zubnu caklinu, djeluje protugljivično, smanjuje količinu zubnog plaka i s time povezane upale paradontnog tkiva, povečava lučenje sline i poboljšava zaštitna svojstva sline. Oralna infekcija Candida albicans hrani se glukozom, a kad se glukoza zamijeni ksilitolom, infekcija u potpunosti nestaje.

Kako koristiti?

PREPORUKE ZA UPOTEBU:

Četkati zube crnom pastom 2 minute.