O sibirskoj fitoterapiji

O sibirskoj fitoterapiji

Sibirska fitoterapija kombinacija je iskustva i mudrosti narodnog iscjeljivanja sa službenom medicinom i to kroz njezin znanstveni dio, ali i kroz kliničku praksu. To su proizvodi temeljeni na recepturama tradicionalne fitoterapije autohtonog stanovništva.

U Rusiji je fitoterapija uključena u klasičnu medicinu, a mnogi proizvodi fitoterapije su upisani u rusku farmakopeju i liječnici ih koriste kod liječenja različitih bolesti, ali i kao potporu u klasičnoj terapiji.

Najveća snaga i osnova sibirske fitoterapije je preveniranje bolesnih stanja, odnosno edukacija i pomoć ljudima da do bolesti niti ne dođe.

Važno je naglasiti da u Sibiru prirodu smatraju učiteljem, liječnikom i ljekarnikom jer im ona daje baš sve što im je potrebno iako su uvjeti u kojima žive izuzetno teški. Ljudi su čvrsto vezani uz prirodu, izuzetno ju poštuju i zahvalni su joj na tom ogromnom bogatstvu hrane, ljekovitog bilja, dragog kamenja, ljekovite vode i svega ostalog čime ih ona obasipa.

Altajsko gorje

Svi proizvodi, koji su nam dostupni, imaju certifikat o porijeklu i kvaliteti, a potječu s područja Altaja, velikog gorskog masiva koje je ekološki potpuno čisto i u kojem vladaju ekstremni vremenski uvjeti, što znači da se zimi temperature spuštaju i ispod -50 C, a ljeti ima dosta sunca odnosno veliko UV zračenje.

Altaj znači Zlatna gora ili Oltar Zemlje i prema mišljenju mnogih znanstvenika, to područje se smatra najsnažnijim duhovno-energetskim područjem u svijetu, ali ujedno i najmanje onečišćenom pokrajinom u svijetu. Posebno energetsko polje ovog područja je znanstveno obrazloženo rijetkim geološkim sastavom tla (kvarc, magnetiti te neuobičajeno velik broj palih meteorita).

Samoniklo i divlje ubrano bilje i smole

Svi proizvodi iz naše palete su potpuno prirodni, izrađeni od biljaka koje su samonikle, divlje ubrane i to ručno, ali su ujedno i laboratorijski te klinički ispitani. Sve ove biljke rastu nekultivirano, bez i najmanjeg ljudskog utjecaja te u ekstremno teškim uvjetima koji vladaju na području Altaja. Zbog takvih prirodnih uvjeta, u kojima postoje samo 2 opcije, a to su: preživi ili umri, sve bilje prolazi kroz prirodnu selekciju, koju prežive samo najsnažnije i najizdržljivije biljke. One zato posjeduju jedinstvena ljekovita svojstva jer su bogate hranjivim, kao i aktivnim ljekovitim tvarima, osobito antioksidantima, a samim time imaju i mnogo snažnije terapeutsko djelovanje pa je tako npr. znanstvenim istraživanjima dokazano da čaga ubrana na području Altaja ima 12 puta viši sadržaj antioksidanata od čage ubrane u nizinskim predjelima Rusije. Pošto u tim predjelima uglavnom nema civilizacije, a samim time niti onečišćenja, biljke su ekološki potpuno čiste i ne sadrže štetne tvari. Kod mnogih biljaka je potrebno voditi računa o vremenu ubiranja kako bi se poštivao trenutak kada je koncentracija dragocjenih hranjivih i biološko aktivnih tvari na najvišoj razini. Prilikom sakupljanja treba paziti i na lokalitete jer se neke biljke, osobito korijeni, smiju ubirati tek svake dvije do tri godine, kako bi priroda mogla nadoknaditi izgubljene rezerve.

Uglavnom svi ovi proizvodi, zbog ekstremnih uvjeta u kojima rastu i svoje velike sposobnosti prilagodbe, imaju adaptogeno djelovanje što znači da se prilagođavaju ljudskom tijelu i uvijek djeluju tamo gdje je potrebno.

Preporuka je da se ove proizvode koristi prije svega kao profilaksu (preventivno djelovanje), ali i kao potporu u liječenju mnogih ozbiljnih bolesti pa čak i karcinoma. Zbog visokog sadržaja djelatnih aktivnih supstanci, neki od ovih proizvoda su registrirani i u pojedinim zemljama EU kao lijekovi i koriste se u redovitim procedurama i protokolima u bolnicama.

Kako djeluju proizvodi sibirske fitoterapije?

Proizvodi sibirske fitoterapije obiluju antioksidantima, fitonutrijentima, mineralima, vitaminima i svi oni su snažni adaptogeni, biostimulatori, imunostimulatori, ali i imunomodulatori s kojima na jednostavan način možemo regulirati imunitet, smanjiti negativne posljedice iscrpljenosti i stresa, balansirati rad žlijezda s unutarnjim lučenjem, a ujedno izazvati snažna revitalizacijska i pomlađujuća djelovanja u cijelom organizmu.

Najcjenjeniji proizvod sibirske fitoterapije je čaga (Inonotus obliquus) koja je zbog svojih farmakološko aktivnih sastojaka uvrštena u mnoge evropske farmakopeje, a koristi se kod karcinoma, dijabetesa, bolesti štitnjače, probavnih organa, jetra i bubrega, kožnih bolesti, neuroloških tegoba i brojnih drugih.

Vrlo važna skupina ovih proizvoda su ljekovite gljive odnosno fungoterapija po recepturama dr. Sergeja Valerijević Korepanova, ruskog onkologa, ginekologa i fitoterapeuta koji je nakon dugogodišnjih kliničkih istraživanja i proučavanja terapijskog djelovanja gljiva s najmoćnijim učinkom dokazao da ljekovite gljive djeluju najjače kada se kombiniraju te kada se koriste kao potpora klasičnim terapijama. Zato je osmislio recepture i kombinacije kojima se potencira djelovanje djelatnih komponenti iz klasičnih lijekova, a ujedno se umanjuju nuspojave lijekova te se istovremeno jača imunitet kao i rad svih sustava organa odnosno organizma u cjelini.

Biljka rhodiola rosea

Tradicija naroda Sibira           

U sve ove proizvode su utkani znanje, iskustvo, mudrost, ali i recepture naroda Sibira što je upotpunjeno brojnim dugogodišnjim kliničkim studijama, kojima je dokazano njihovo terapeutsko djelovanje. Zbog svega toga su ovi proizvodi toliko dragocjeni i važni u poboljšanju kvalitete života, u očuvanju zdravlja te preveniranju bolesnih stanja, ali isto tako i  kao potpora uz konvencionalne metode liječenja jer imaju snažna ljekovita djelovanja te jačaju organizam, ali ujedno i iscjeljuju primarnu bolest.

Važno je naglasiti značaj autohtonog stanovništva u procesu ubiranja i sakupljanja biljaka, gljiva i smola, koje se koriste za izradu ovih proizvoda. Njihov doprinos se izuzetno cijeni i poštuje te im se na taj način poboljšava ekonomski status, a samim time omogućuje se samostalnost i stabilnost njih i njihovih obitelji.

Odaberite individualan pristup

Savjetovanje farmaceuta
Personalizirane terapije
Holistički (cjeloviti) pristup zdravlju
Pročitajte više

Izdvojeni proizvodi

Pogledaj sve proizvode
Naša web trgovina koristi kolačiće kako bi vam pružili bolje iskustvo i funckionalnost stranice. Koristeći naše usluge, pristajete na naše korištenje kolačića. View more
Prihvati
Odbij